Nieuws 19 dec 2013

 

Nia Domo
Visie van de D.O.P. op “ons huis”.

De kranten staan er vol van. Hoe meer berichten er verschijnen hoe onduidelijker het wordt wat de Boekelse partijen nu eigenlijk willen met Nia Domo.

Moet Nia Domo geheel of gedeeltelijk worden verkocht? Moet de gemeente Nia Domo kopen? Gaat Nia Domo failliet? Moet er een commerciële huurder in komen? Andere oplossingen?

Voor ons als D.O.P. staat vast dat de podiumzaal behouden moet blijven voor de Boekelse Gemeenschap.
Een gemeenschapshuis met een podiumzaal en 2 vergaderzalen is wat ons betreft voldoende om in de behoeften van de Boekelse burgers en verenigingen te kunnen voorzien.

Hoe er met de andere ruimtes moet worden om gegaan, moet was ons betreft nader onderzocht worden.
Wat is voor de gemeente Boekel en dus ook voor haar burgers de beste oplossing?

Het huidige bestuur van Nia Domo, voor wiens inzet wij overigens grote bewondering hebben, houdt in onze optiek te star vast aan de huidige opzet waarbij de publieke en private onderdelen door elkaar heen lopen.

D.O.P. wil dat alle mogelijkheden op dit moment grondig onderzocht worden en geen keuze maken op basis van vage veronderstellingen of onderbuikgevoel.

Wanneer er een duidelijke strategische visie ligt, alsmede een solide ondernemingsplan, kunnen wij een weloverwogen beslissing nemen die het beste is voor de gemeente Boekel en haar inwoners.

Op dit moment kunnen wij deze keuze niet maken. In onze optiek zijn niet alle mogelijkheden goed onderzocht, ontbreekt een strategische visie en is het ondernemingsplan flinterdun.

Na aanvullend en gericht onderzoek en het formuleren van een heldere strategische visie  en een solide ondernemingsplan, zal deze keuze door ons wel te maken zijn.

Veel tijd hoeft dit aanvullende onderzoek wat ons betreft niet te kosten. Er is immers al een hoop voorwerk gedaan. Binnen een maand zou het juiste stuk op tafel moeten kunnen liggen zodat wij als politiek het 1e kwartaal van 2014 de juiste beslissing kunnen nemen.

Fractie D.O.P.
Antoinette Heunks
Ton van de Ven
Inge van Boxmeer
Erik van Mierlo
Jeanneke Franssen.