De paden op, de lanen in.

 

D.O.P. publicaties
De paden op, de lanen in.

26 mei 2011

De paden op de lanen in

Gemeente Boekel steekt in op het wandelroutenetwerk!

In Noord-Brabant zijn de afgelopen jaren al op meerdere plaatsen wandelroutenetwerken gerealiseerd. Aan de hand van knooppunten, heb je als wandelaar de vrijheid om zelf de afstand, de route en de tocht te bepalen. De wandelpaden en wegen in de regio zijn zichtbaar op de kaart en vormen samen een netwerk. De ervaringen met het wandelroutenetwerk zijn erg positief. Wandelaars ervaren het als een flexibel en prettig systeem, zowel voor de grote als de kleine afstand.

Helaas was er nog een witte vlek op de kaart.

Naast het Land van Cuijk en Veghel, was ook de gemeente Boekel een witte vlek in het wandelroutenetwerk. Maar daar komt nu verandering in. Wij zijn dan ook erg enthousiast over het voornemen van de gemeente om, in samenwerking met Stg. Dn Eik aan te sluiten bij het landelijk wandelroutenetwerk. Er zijn meerdere mogelijkheden die we kunnen benutten, zoals het uitzetten van verschillende routes door het bos, de weilanden of het dorp. Ook combinatieroutes behoort tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld een kunstroute, wij hebben verschillende mooie kunstwerken en deze combineren met de Boekelse monumenten. Wij hebben veel moois in ons midden en de kunst is nu om al dat moois aan elkaar te verbinden, aan elkaar koppelen, van de verschillende al aanwezige mogelijkheden, zoals de prieeltjesroute, de Perekker en Voskuilenheuvel. Het zal de wandelaar veel wandel- en kijkplezier bieden en tevens wordt de doelstelling uit de Kunst- en Cultuurnota, het zichtbaar en toegankelijk maken van de reeds aanwezige kunst in de openbare ruimte gerealiseerd.

Versterking van de toeristische en recreatieve infrastructuur.

Door aan te sluiten bij het wandelroutenetwerk zal de gemeente zich op de kaart plaatsen. Tevens is het de realisatie van het project zoals opgenomen en omschreven in de nota “Vitaal Landelijk Boekel”. Dit betekent dat er een versterking van de toeristische en recreatieve bezoeken en overnachtingen zal plaatsvinden. Dus naast veel kijk- en wandelplezier voor de Boekelse inwoners, ook gezelligheid en contacten met mensen uit andere plaatsen en extra inkomsten voor de recreatieve ondernemingen.

De paden op de lanen in, vooruit met flinke pas.